Tartózkodási hely : Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Humor : Vagy van, vagy nincs, opcionális
Tárgy: Almafa (The song of love) 2022-12-13, 00:20
Orchid Black
Almafa (The song of love)
Aprócska mag mi, nem volt szándék, csak így esett, zöldülő hajtás, mit gondos kéz, soha nem nyesett. Egy csillogó szempár, mi felfedte, e szép csodát, ódon papíron megőrzi, e mese, minden egyes sorát.
A szív megnyílik, mint tavasszal a rügy megfakad, szerelmet szül, az ébredő évszak, magával elragad. Virágba borítva önmagát, zöld pompába réved át, fiú, s a lány, egymásnak adja szerelme mámorát.
Eljő a nyár, patak csobog, az ős öreg fák alatt, kis almafácska, terhétől roskad, majdnem meg szakad. Szitakötő zizzen, lány hajára száll, ott megpihen, a lány ajkain még, az édes csók, mit lopott sebtiben.
Törékeny testű, tünékeny tündérek, kőrtáncot lejtenek, színesen pompázó, szerelem virágból, nektárt merítenek. Szép almafának terebélyes lombján, madárpár énekel, szerelemről szól a daluk, hozzátok is érjen el.. Saját tolmácsolásban:
Tárgy: Re: Almafa (The song of love) 2022-12-13, 22:10
szép a kicsi alamafád, énekelj költő tovább!
Sgt Garincha Admin
Tartózkodási hely : Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Humor : Vagy van, vagy nincs, opcionális
Tárgy: Re: Almafa (The song of love) 2022-12-17, 00:33
Írok majd hozzá egy mesét ez lesz a prológus, amikor felolvastam akkor jött ez a gondolat, talán karácsony első napján, 9-ig fogok aludni, és utána kávét iszok, megreggelizek és semmit nem kell majd csinálnom, mert mindenkinek ünnep van és én is így fogom megélni, lehet papucsban és pizsamában maradok, és megírom a mesét az almafás vershez, és estére készen lesz és akkor igazán ünneppé válik a karácsony, mert nekem nem dátum szerint vannak az ünnepek, hanem amikor azt érzem.
Emese100
Tárgy: Re: Almafa (The song of love) 2022-12-17, 01:05